sábado, enero 13

HOMENATGE A MARÍA PÉREZ LEAL

-->
El dissabte 13 de Gener de 2018, en el saló d'actes de la Universitat Católica de València “San Vicent Màrtir – Santa Ursula”, es reunirme per a rendir homenatge de respecte, admiración i cortesia, cap esta extraordinaria dona i fallera, que va aconseguir per la seua intel-ligència, bellesa, simpatia, carisma, joventut, alegria i una infinitat d'adjectius mes inacabables, formar part d'eixe grup d'extraordinàries falleres, representants al llarg d'un any, de tot el col·lectiu festiu faller de la Ciutat de València.

Varem recordar i rememorar moments viscuts al llarg d'estos anys i dic anys per que esta història, esta aventura, este somni en definitiva va començar i es diu prompte en l'any 2015.

I que millor que començar pel principi, recordant algunes anècdotes de l'any de Maria com a Fallera Major de la Falla Bolseria Tros-Alt,  de les que podem destacar entre elles, algunes com

La seua designació com a Fallera Major, que va ser el Dijous 17 de Setembre, fora ja dels termes habituals per a estes designacions, que solen ser en el mes de Juliol, cal dir que comptàvem ja amb Fallera Major Infantil des del dit mes.

María va ser l'única i primera Fallera Major de la Falla Bolseria i de totes les Falles de València, fins a la data actual, que ha comptat amb una Comissió Gestora, com a figura executiva substitutiva del President.

El seu acte de nomenament va tindre lloc el 17 d'Octubre i la seua exaltació per primera i única vegada també, va ser en l'Ateneu Mercantil de València el 16 de Gener de 2017.

I ja com a final, l'artista de la Falla va ser el debutant CARLOS MONDRIÁ, que plantaria per primera i ultima vegada, de moment.

Situacions, circumstàncies o causualitats extraodinaries, que en cap moment van restar brillantor a eixe gran regnat com a Fallera Major.

I per a recordar esta història fallera viscuda per Maria, rememorarem el poema de Joan Antoni Alapont,  i algunes imatges, del seu regnat com a Fallera Major de la FALLA BOLSERIA TROS-ALT.

I esta història va continuar, per a la felicitat de MARIA, de la seua família i de tots els que formem part d'esta gran família fallera i per a l'engrandiment de la nostra Comissió. Despres de 25 anys i de quatre predecessores anteriors

1966 MARI CARMEN GORRIZ
1968 MARIA ROSA IRANZO
1976 MARIA SALUD SEGURA i
1993 PATRICIA BLAT

L´any 2017 MARIA PEREZ LEAL, es va convertir en la quinta fallera de la FALLA  BOLSERIA TROS ALT, que forma part de la CORT D´HONOR DE LA FALLERA MAJOR DE VALENCIA.

Durant l'acte van intervindre Carmen Herrero, Pablo Tatay, Beatriz Perez de Yebenes i Carlos Vicente per part de la Falla Bolseria. Paula Ortiz, Marina Gozálvez, Clara Romero i Patricia Navarro, com a components de La Cort d'Honor. Arancha Pérez i Santiago Pérez, ho van fer com a part de la família. I finalment va ser Raquel Alario Bernabe  Fallera Major de València 2017 , la que tancà el torn d'intervencions.

Tancà l'acte MARIA PEREZ LEAL, amb paraules de gratitud i agraïment cap a tots.

VICENTE ROIG MARZAL




Usamos cookies propias y de terceros que entre otras cosas recogen datos sobre sus hábitos de navegación para mostrarle publicidad personalizada y realizar análisis de uso de nuestro sitio.
Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. OK Más información | Y más